
26 אפר מה צריך לארגן לקראת אח חדש
אני אתחיל בזה שאח קטן חדש במשפחה הוא נושא לסדרה שלמה של פוסטים. זה פשוט נושא שלא נגמר והמצבים שאנחנו מתמודדים איתם עם הולדת אח חדש הם כה רבים שנראה שכמעט ולא ניתן לכסות את כולם.
אז הפעם נתחיל עם השלב המקדים. התקופה שלפני הולדת אח חדש.
ההפרש בין הבת הבכורה לאמצעית שלי הוא שנתיים וחצי. זה אומר שכמעט כל המשחקים של דפנה, הבת הגדולה שלי, עוד היו בחדר שלה בתקופת ההריון. משחקים ששיחקה בהם כשהייתה קטנה מאוד חזרו להיות רלוונטיים גם כשהייתה (כמעט) גדולה והיא ניצלה אותם בדרך אחרת. וזה דבר חשוב מאוד.
אחד הדברים הראשונים שעשיתי בתקופת ההריון עם נטע, בתי השנייה, היה לקחת את המשחקים והאביזרים של הינקות של דפנה (מזרון פעילות, טרמפולינה, אוניברסיטה, רעשנים למינהם, הך פטיש, מגדל טבעות וכו׳) ולהוציא אותם מהחדר.
ארזתי את כולם והעברתי לשמירה אצל ההורים (אז עוד לא היה לנו מחסן אז הבית של ההורים שלי הפך למחסן תינוקות. ויש להם הרבה ציוד ובגדים כידוע).
כך למעשה, ניתקתי את הקשר בין דפנה למשחקים אלה כדי שהיא לא תרגיש שלקחתי לה אותם והעברתי לאחותה הקטנה כשהגיעה.
הדבר השני היה המיטה.
הורים רבים תוהים מה לעשות עם המיטה ואיך נכון שתינוק יישן בתקופה הראשונה לחייו, ועל כך בפוסט אחר. אבל ידעתי שהבנות שלי די גבוהות (יש להן אבא גבוה מאוד) ולכן יתכן והעריסה הראשונה לא תהיה לתקופה ארוכה ולא רציתי שהעברת המיטה מדפנה לנטע תהיה בולטת. שלא תרגיש שלקחו לה את המיטה ונתנו לאחותה הקטנה.
לכן, בשלב די התחלתי של ההריון ומבלי לקשר זאת לכלום, קנינו לדפנה מיטה חדשה, של גדולים (גם על בחירת המיטה או מיטת המעבר בפוסט נפרד) ודפנה התרגלה למיטתה החדשה הרבה לפני הלידה.
נקודה חשובה לעניין המיטה היא השינה של דפנה. וארחיב גם על זה בפוסט אחר.
הבנתי שני דברים. הראשון, שדפנה שהייתה רגילה להירדם כשאני יושבת לצדה, תצטרך להתמודד עם מצבים בהם לא אוכל לעשות זאת (למשל כשנטע התינוקות תבכה) ולכן, ניצלתי את תקופת ההריון להרגיל את דפנה בצורה הדרגתית ונעימה להירדם בצורה עצמאית יותר. דבר שאנחנו ממליצים לעשות בשלב מוקדם הרבה יותר אבל כפי שאני תמיד אומרת, לכל משפחה יש את הדברים שחשובים לה יותר וחשובים לה פחות. ומבחינתי, הזמן שאני לצדה עד שהיא נרדמת, היה זמן נעים שמסכם את היום בצורה חיובית ולכן לא הפסקתי אותו מוקדם יותר. איך עושים את זה? מבטיחה פוסט משותף עם גליה אלכסנדר, מנחת הורים ויועצת שינה אצלנו במידור קידס, שאני מאוד מחוברת לגישה ולדרך שלה.
נדבר בפוסטים הבאים איך הכנתי אותה ללידה, ואיך את נטע ללידה של איילה, בתי השלישית, ובינתיים נסכם, כי המסקנה שלי מפוסט זה היא שחשוב שהשינויים לקראת התינוק החדש יהיו הדרגתיים ככל האפשר ומנותקים ככל האפשר (כלפי חוץ לפחות) מהגעת התינוק החדש הביתה.
זו היערכות פשוטה מאוד ומחשבה מוקדמת בנושא יכולה להקל מאוד על האח הגדול שצפוי לעבור שינוי משמעותי.
מה אתם עשיתם לקראת הלידה? שתפו אותי בתגובות או בהודעה אישית.